ניקוי אביב

אז החלטת שאת עולה על הגל,

את מגייסת משאבים נפשיים וכלכליים ומודיעה לכל הסובבים אותך: 'אני מתחילה בניקוי!'
מה זה אומר? איך ניגשים לזה בכלל?
קודם כל חשוב לקבל החלטה שאם המצב כרגע לא מאפשר, תעלי על הרכבת הזו בהמשך, לא בדיוק בדיוק כרגע. כי זה יכול להיות קשוח בהמשך- כי אנחנו עוברים גמילה מהחומרים שאליהם אנו מכורים: ניקוטין, קפה, שוקולד, סוכר, פחמימות- לכל אחד מאיתנו נקודה חלשה.
אדגיש שניקוי לא מתאים לכל מי שנמצאת במצב סטרס נפשי או גופני. לא למניקות, לא למי שבהריון או אחרי לידה, מתאוששת ממחלה וכו'.
כמובן, אני ממליצה לערוך אותו בליווי מקצועי בלבד.
מטרת ניקוי האביב היא לפנות מהגוף רעלים השמורים בו (באיבר האמון על כך- הכבד). בעזרת מערכות הפינוי- הדם והלימפה נוציאם מהגוף החוצה- דרך הכליות שאחראיות על הרחקת הרעלים. ככל שנחזק את האיברים האחראיים על פינוי הפסולת מגופנו נתמודד טוב יותר עם מצבי חולי שונים המפריעים לתפקוד התקין: הפרעות בתפקוד מערכת החיסון, מצבי דלקת, הפרעות הורמונליות, מחלות מטבוליות סוכרת השמנה ועוד.
יש לציין, שקיימים שלבי מעבר שבהם הכבד מבצע מטבוליזם ברעלים כדי להעביר אותם (באמצעות אנזימים) ממצבם השמור והמאוחסן למצבם המפורק שיכול לעבור בזרם הדם. עד שיפונו מהגוף למעשה רעילותם עלולה לבוא לידי ביטוי ואנו עלולים לראות, בשלב די מוקדם של התהליך- הופעת פצעונים, גירודים, כתמים אדומים ועוד תופעות על פני העור. אלה מצבים מוכרים, שאנו מכנים 'משבר ניקוי' אך תמיד כדאי להתייעץ עם מומחית לנושא.
הניקוי בנוי כך שבכל כמה ימים (תלוי בקצב שלכם. האם אתם מעדיפים לחתוך מהר או להפרד לאט לאט?) אנחנו מפחיתים משהו בתזונה. עד שבסוף הניקוי בתזונה שלנו יישארו ירקות ירוקים בלבד, וכן שעועית מאש ואורז מלא.
איך עושים ניקוי אביב?
בשלב הראשון, החשוב מאד- הולכים לקניות, וממלאים את המזווה בתחליפים לגלוטן, שמנים איכותיים, בזרעים, קטניות ובפירות יבשים, ומצטיידים במעבד מזון שיאפשר לכם להכין שייקים טעימים.
(כמו כן, כאן חשובה ההכנה הנפשית לתהליך כזה- במיוחד לשינויים שאתם עומדים לעבור).
בשלב השני מורידים מהתפריט בשלבים ובהדרגה את הרעלים המשמעותיים: ניקוטין, קפאין, אלכוהול, חלבונים מהחי ושומנים מזיקים. שלב זה יכול להתארך עד מספר שבועות ובסופו נרגיש שאנו חופשיים מהעול שבצריכת חומרים אלה. הקדישו לעניין שבוע- שבועיים שבהם תעברו גמילה מכל הדברים שהם בעצם 'מותרות' או 'פינוק' אבל למעשה מיותרים לו ומעמיסים על המערכות שלנו: סיגריות, קפה, קרקרים, שוקולד, כוס יין בערב- כולם יכולים להיות הרגל חביב או התמכרות קשה, הכל עניין של מינונים. בתקופה הקרובה תסתדרו היטב בלעדיהם.
רוב המטופלים שלי חושבים שזה השלב שבו יישברו. וההיפך הוא הנכון, רובם עוברים את שלב הגמילה מרעלים בקלות שבהחלט מפתיעה אותם.
בשלב זה נעבוד על חיזוק הכבד והכליות, אפשר לעשות זאת בעזרת צמחים המתאימים לעבודת הניקוי- משתנים כמו פטרוזיליה, ומגבירי פעילות הכבד כמו כורכום. את הצמחים נוכל לצרוך בכל צורה אך כמובן שהכי כדאי- להכין שייק טעים וטרי!
הקדישו לעניין שבוע- שבועיים שבהם תעברו גמילה מכל הדברים שהם בעצם 'מותרות' או 'פינוק' אבל למעשה מיותרים לו ומעמיסים על המערכות שלנו.
השלב השלישי מסובך יותר- הימנעות מגלוטן. חלבון החיטה בעל השפעות מזיקות לגופנו, וקשה- בעיקר טכנית-לחדול מצריכתו. כיום יש שפע של תחליפים ראויים בחנויות, ועם קצת התארגנות והכנה מראש אפשר לדלג מעל המכשול: "אולי איזה סנדוויץ? " אבל אין כמו פסח נטול הלחם לדלג מעל המשוכה הזו . שבעת הימים של פסח מתאימים מצויין לשלב הזה, מצות הן לא באמת אטרקטיביות מבחינה קולינרית וודאי לא תזונתית- טלו כזית בליל הסדר וזהו!
בשלב הרביעי נפחית בפירות המתוקים (מי אמר ענבים ב- 50 ₪ הק"ג) ונשאר עם חמוציות לא ממותקות, פומלה אשכולית ודובדבן חמוץ- שיירדו גם ונישאר למשך השלב הבא (שבוע) עם תפוחים ירוקים בלבד.
במקביל אנחנו מסירים מהתפריט גם ירקות שאינם ירוקים- נכון, כבר נפרדנו מתפו"א עמילני, גזר מתוק ועגבנייה עסיסית, אבל נותרו לנו מלפפון קראנצ'י, קולורבי לנעוץ בו שיניים, כרוב וברוקולי לאפות או לבשל, אפונה ואדממה לנשנש, וכל העלים שאפשר לטחון בשייק. הכלורופיל הירוק שבעלים הוא נוגד החמצון החזק ביותר, מחזק בייחוד את הכבד ועל כן אנו 'נצמדים' לצבע הירוק.
השלב החמישי נמשך בין חמישה ימים לשבוע. זהו שלב קשה מבחינה מנטלית ומומלץ להעביר אותו בליווי מטפל מוסמך לנושא, אולי להתרחק מהשגרה למספר ימים ולהקפיד לשתות הרבה מים. בשלב זה אנו אוכלים אורז מלא ושעועית מש מונבטת, במג'דרה שאותה אנו מבשלים עם מעט מלח ושמן.
כמה? קערה בבוקר, קערה בצהריים וקערה בערב.
המתקשים יכולים להתפנק בין הארוחות עם ירקות ירוקים, חיים או מבושלים.
נשמע מסובך?
באמת שלא. הצלחה שלי עם עשרות מטופלים שמחים שחוו את הניקוי מעידה שאפשר, ועם הרבה שמחה.
הניקוי כולו יכול להמשך בין שבועיים לארבעה- כאמור בקצב שלכם- העיקר שתקפידו על השלב האחרון שיימשך לפחות חמישה ימים.
מזכירה שאני כאן להחזיק לכן את היד,
מוזמנות להתייעץ על כל קטנה וגדולה.
ומי שרוצה- נקבע שיחת ייעוץ 🤗
בתמונה- כובע הנזיר בגינתי
הנה הצעד הראשון שלך להתחיל את התהליך

שתפו

הירשמו לקבלת עדכונים

צעד ראשון ל.........

מאמרים נוספים

בלוג

ניקוי אביב

אז החלטת שאת עולה על הגל, את מגייסת משאבים נפשיים

Open chat
נעים להכיר:) שמי אודליה ואני כאן כדי לענות לך על כל שאלה